Σάββατο, 26 05 2018

Yiakou

 

 

(1)Ερώτηση:

-Θέλω να μου περιγράψεις τον εαυτό σου με 5 λέξεις.
Απάντηση:

-τολμηρός, θρασύς, επικίνδυνος, δροσερός, και κοινός!


(2)Ερώτηση:

-Από πού εμπνεύστηκες το όνομα σου και τι σημαίνει;

Απάντηση:
-Προσωπικά δεν μου αρέσει που ο κόσμος χαρακτηρίζει κάποιον από το όνομά του διότι βρίσκω αξία στα πρόσωπα. Ο ''Yiakou'' βγήκε επειδή είχα την ανάγκη να δημιουργήσω μια νέα αρχή η οποία απλά θα καθορίζει την τέχνη μου. Αποτελεί μια μορφή ταυτοποίησης και τίποτε παραπάνω.


(3)Ερώτηση:

- Πες μας πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το graffiti.
- Υπάρχει κάποιο άτομο που να θαυμάζεις;

Απάντηση:

- Πιστεύω πως το graffiti είναι μια μορφή δημιουργικότητας, μια καλλιτεχνική ενασχόληση στην οποία εκτός από το να σου αρέσει, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι φίλοι. Όλα ξεκίνησαν κάποτε, κάπως, στα παιδικά μου χρόνια!

- Συμπαθώ και εκτιμώ όποιον βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, σε παραγωγικότητα με κάθε μορφή εκφραστικότητας.


 

 

(4)Ερώτηση:

-Φαίνεσαι ανθρώπος που αγαπά αυτό που κάνει. Tι νιώθεις;

Απάντηση:
- Ένα μεγάλο κομμάτι της καλλιτεχνικής φιγούρας που εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στο πρόσωπό μου, εκτός από την υπερβολική αγάπη και συγκέντρωση χρόνων, οφείλεται σε ένα συγκεκριμένο άτομο που οι συχνότητες της ζωής μας συγκρούστηκαν -σαν το μουσικό όργανο Τσέλο με το δοξάρι του- δίνοντάς μου το βάφτισμα της μελωδίας του "πιστεύω σε αυτό που κάνω"..

 


(5)Ερώτηση:

- Το graffiti σε τι σε έχει βοηθήσει στη ζωή σου;

Απάντηση:

- Στο να πιστέψω στον έρωτα ακόμη παραπάνω.(6)Ερώτηση:

-Σε ποιο μέρος θα ήθελες να αφήσεις το στίγμα σου;

Απάντηση:

-Στο βάθος.. του μυαλού των ανθρώπων!(7)Ερώτηση:

-Σε μια έκθεσή σου με θέμα "εγωισμός" απεικονιζόταν ένας άνθρωπος που δεν φαινόταν το πρόσωπό του. Με αυτό τι ήθελες να δείξεις στο κοινό;

Απάντηση:

- Η ιδέα αυτή ξεκίνησε με παρουσία μεγάλου ενθουσιασμού κατά την αντίληψη του κόσμου ως φύση.
Οι άνθρωποι είναι απρόσωποι μπροστά στο υπερμέγεθες της πραγματικότητας. Σε αυτό το project προσπαθώ να περάσω πρώτον το συναίσθημα μιας στιγμιαίας έντασης σε ένα μέρος που έχει να αφήσει στοιχεία μνήμης και δεύτερον την εγωιστική πλευρά των ανθρώπων που παρόλη την μικρότητα μπρος στην αλήθεια της φύσης στεκόμαστε εκεί μπροστά.
...Μια τεράστια υποσυνείδητη αντίληψη του κάθε εγώ σε σχέση με το κάθε τι γύρω μας.(8)Ερώτηση:

-Πιστεύεις ότι τα έργα σου προκαλούν κάποιο συναίσθημα σε αυτόν που τα βλέπει; Αν ναι, τότε ποιο είναι αυτό;

Απάντηση:

- Η δημιουργία συναισθημάτων είναι αυτό που δημιουργώ.. οι φιγούρες είναι σχετικές. Μέσω της δημιουργίας εκφράζεται και η ανάγκη προς επικοινωνία, την ίδια στιγμή που εγώ μπορεί να απουσιάζω. Η αγάπη μου για έκφραση κάθε κοινωνικής μορφής συνοδεύεται από την αφύπνιση συναισθημάτων μες στην καθημερινότητα των ανθρώπων.


(9)Ερώτηση:

-Ποια θα ήταν η συμβουλή σου σε ένα νέο παιδί που τώρα αρχίζει να ασχολείται με την τέχνη του graffity;

Απάντηση:

-Πρώτα από όλα σεβασμός, έπειτα αναζητήσεις, πρότυπα, ταξίδια είτε με τα πόδια είτε με αεροπλάνα και.. δράση!(10)Ερώτηση:

-Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να ζει στην επαρχία, κάπου δηλαδή όπου δεν θα υπήρχαν πολλοί τοίχοι για να εκφραστείς;

Απάντηση:

-Πιστεύω ότι η επαρχία έχει πολλούς περισσότερους τοίχους να εκφραστώ λόγω των παλιών κατεστραμμένων κτιρίων που υπάρχουν και είτε ήταν αποθήκη είτε στάβλος. Πιστεύω ότι η επαρχία έχει πολλά πράγματα να δώσει, απλώς δεν έχει τον κόσμο.

 


(11)Ερώτηση:

-Η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σου ως καλλιτέχνης ποια είναι;

Απάντηση:

-Η πιο ακραία ήταν στη βραδιά ποίησης -αυτήπου έκανα στα 22- όπου ήμουν αβέβαιος για το αποτέλεσμα, αν όντως αυτό που παράγω είναι ποίηση (χωρίς να θέλω ποτέ να αυτοαποκαλεστώ ποιητής). Στην βραδιά ποίησης αυτή, ήρθαν σημαντικά άτομα του "χώρου" (και μάλιστα που ανέβασαν βαριά τον μέσο όρο ηλικίας), πολλοί φίλοι που αγαπώ, ενώ υπήρχε και τεράστια προσμονή για ένα πρόσωπο συγκεκριμένο. Η ένταση της βραδιάς.. τεράστια!


(12)Ερώτηση:

-Εκτός από το graffiti ασχολείσαι και με την ποίηση. Πώς προέκυψε αυτό;

Απάντηση:

- Για μένα πλέον η γραφή είναι απλά κάποια ανάγκη, όπως μια αντιδραστικότητα του εγκεφάλου που τείνει να βγάλει όλο το συναίσθημα. Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τις παρενέργειες που μπορεί να έχει το υπερβολικό ποτό στο στομάχι, με το μυαλό και το αληθινό συναίσθημα στη συνεχή προσπάθεια επικοινωνίας με κάποιον που δεν είναι παρών..(13)Ερώτηση:

-Σε τι αποσκοπεί η ποίηση σε καιρούς κρίσης;

Απάντηση:

-Σε μια περίοδο σαν και τούτη, που έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε πέρα από τη λογική, η ποίηση είναι έκφραση αλλά και ταξίδι. Και για τους ρομαντικούς μπορούμε να πούμε ότι πάνω στο σύννεφο του συναισθήματος.. "γράφοντας παρουσιάζεται του κόσμου το αγαπώ".

(14)Ερώτηση:

- Δεν θα χρησιμοποιήσω την κλασική έκφραση "Τώρα με την οικονομική κρίση που βιώνουμε..." αλλά θα σε ρωτήσω, τι θα ήταν αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις γύρω σου.

Απάντηση:

- Θα ήθελα να αλλάξω γύρω μου τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον χρόνο. Κι επειδή ο χρόνος δεν αλλάζει, πρέπει να αλλάζουν οι στιγμές.. 

 


(15)Ερώτηση:

-Θα ήθελες ποτέ να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις τον κόσμο να γίνει καλύτερος ;

Απάντηση:

- Αν δεν μονοδρομείται ήδη η προσπάθεια μου προς αυτή τη σκέψη, θα ήθελα να ζωντανέψω σκέψεις και χρόνια χαμένα, συναισθήματα κρυφά και σιωπηλά. Θα ήθελα να γίνουμε συντροφικά καλύτεροι κυρίως αρχίζοντας με τους εαυτούς μας κι έπειτα να σηκώσουμε τα μάτια και να δούμε το φως.. όχι τα πετραδάκια, όχι το κενό μεταξύ του αβέβαιου και του συμβατού. Η αλήθεια μας κρύβεται στα όσα φοβούμαστε, στα όσα δεν αφήνουμε η καρδιά να μιλά.(16)Ερώτηση:

-Τέλος, πες μου, όταν ακούς τη φράση Back to the dreams τι σου έρχεται στο μυαλό.

Απάντηση:

- Τα βραδινά όνειρα και οι ύστερα αϋπνίες, γιατί το back μπορεί να κρύβει μέσα του και το black. Αλλά η αλήθεια είναι πως σε μια τόσο ωραία φράση το μόνο που θες να ακούσεις είναι από τα αυτιά σου τους ήχους που δεν έχουν τα όνειρα.. 

 

 

Ακόμα μπορείτε να τον βρείτε εδω:

 

 http://yiakou.com/ 

https://www.facebook.com/yiakouofficial

 https://twitter.com/YiakouOfficial

 http://www.flickr.com/photos/yiakou

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 100% (8 Votes)
 

Powered by Bullraider.com
Up