Σάββατο, 26 05 2018

Lav Unused

 

Η Μόδα ως γνωστόν έχει την δική της ιστορία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχει περάσει από διάφορα στάδια αναδεικνύοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό πρότυπο της γυναίκας. Όμως συχνά παρατηρούμε πως ανακυκλώνεται, με αποτέλεσμα οι γυναίκες του 2016 να επιλέγουν ρούχα που ήταν στη μόδα για παράδειγμα τη δεκαετία του 70’ ή του 80’.

 

Εξαιτίας λοιπόν της αγάπης τους για τα vintage ρούχα, δύο νέες κοπέλες αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι το οποίο μέχρι στιγμής υπήρχε μόνο στο εξωτερικό.

 

Η Έλενα λοιπόν και η Μαριλένα είναι εκείνες που δημιούργησαν το δικό τους market, με όνομα lav unused .

 

Είναι σαν να ανοίγουμε τη δική μας ντουλάπα.

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες, η ιδέα πρωτοξεκίνησε τον Μάϊο του 2012, όταν η Έλενα σπούδαζε αρχιτεκτονική στη Ρώμη και συμμετείχε σε διάφορα μικρά markets. Εκεί λοιπόν μαζί με φίλους πουλούσαν χρησιμοποιημένα (used) ρούχα, περισσότερο δικά τους, και κάνοντας την αρχή εκεί αποφάσισαν να κάνουν κάτι παρόμοιο και εδώ. Το lav unused είναι ένα market στο οποίο ο κόσμος μπορεί να βρει μη χρησιμοποιημένα vintage ρούχα (παλιά που κατά κόρον δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και εναρμονίζονται με το τώρα) σε πολύ καλές τιμές! Τα ρούχα αυτά προέρχονται από παλιά μαγαζιά που δεν μπορούν πλέον να πουλήσουν το εμπόρευμά τους και έτσι το αγοράζουν οι ίδιες.

 

Όταν ξεκίνησαν δεν υπήρχαν πολλές δυσκολίες. Πολλά από αυτά που χρειάζονταν τα είχαν ήδη. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξαν και οι σπουδές της Έλενας, καθώς κατάφερε να φτιάξει κάποια πράγματα με τις γνώσεις που ήδη είχε. Όταν γύρισε από Ιταλία πήραν μέρος και στο πρώτο τους market.

 

Παρότι αυτό το είδος ντυσίματος απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται και το ψάχνουν και αυτό τις χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά: «Το κοινό τους βρήκε, δεν το βρήκαν εκείνες».

 

Το lav unused απευθύνεται και στα δύο φύλα, με πιο περιορισμένο όμως αριθμό αντρικών κομματιών (λόγω έλλειψης χώρου).

 

 

Κάποια από τα αγαπημένα κομμάτια της Μαριλένας είναι τα καλοκαιρινά vintage μαγιώ και τα χειμωνιάτικα jackets όπως μας είπε. Ουσιαστικά όμως αγαπάνε κάθε κομμάτι που επιλέγουν για το market τους.

 

Τα σχέδια που έχουν για το μέλλον είναι να κάνουν κάτι παρόμοιο και στο εξωτερικό, στη Λισαβόνα, λόγω της ομοιότητας που έχουν οι Έλληνες με τους Πορτογάλους.

 

 

Οι χώροι που τις φιλοξενούν είναι το Neon Raum και το Meet market.

Ακόμα μπορείτε να τις βρείτε και εδώ:

 

https://gr.pinterest.com/lavunused/

http://love-unused.tumblr.com/

https://www.facebook.com/lav.unused.clothes/?ref=br_rs

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 98% (5 Votes)

Powered by Bullraider.com
Up