Σάββατο, 26 05 2018

Κολυμπώντας στα σκουπίδια

 

   

Βρώμικες παραλίες. Άραγε ποιος φταίει; Ίσως όλοι τελικά να έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης είτε αυτό είναι μικρό είτε μεγάλο, αφού στην ουσία μένουμε αμέτοχοι. Βλέπουμε τις παραλίες να βρωμίζουν και εμείς απλώς ρίχνουμε το «μπαλάκι» στους άλλους.

 

Πρόσφατα πήγα σε μια παραλία της οποία τα νερά δεν ήταν τόσο καθαρά. Έβλεπα μερικούς ανθρώπους να κολυμπάνε, δίπλα τους βρίσκονταν σκουπίδια και δεν φάνηκε να τους ενδιαφέρει. Τότε αναρωτήθηκα γιατί άραγε δεν μαζεύουν τα σκουπίδια; Μπορεί να μην ξέρουν ποιες είναι οι συνέπειες, μπορεί όμως και να μην τους ενδιαφέρει επειδή νομίζουν ότι θα τα μαζέψει κάποιος άλλος αντί γι' αυτούς. Έτσι όμως, μένοντας αμέτοχοι, βλάπτουμε το περιβάλλον και τους ίδιους μας τους εαυτούς που κολυμπάμε μέσα στα «σκουπίδια».

 

 

Άραγε όταν διοργανώνονται εκδηλώσεις για τον καθαρισμό παραλίων γιατί είναι λίγες μόνο οι φορές που μαζεύεται πλήθος ανθρώπων να βοηθήσει; Μετά όμως κατάλαβα ότι ο κόσμος τα περιμένει όλα στο «χέρι».

 

Από την άλλη τα ζώα του περιβάλλοντος προσπαθούν να μαζέψουν την τροφή τους και χωρίς να το ξέρουν μαζεύουν και τα σκουπίδια μας με αποτέλεσμα να πεθαίνουν. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε.. Έτσι αυτά τα ζώα πεθαίνουν και φταίμε εμείς.

 

 

 

 Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση. Όταν πηγαίνετε για μπάνιο στη θάλασσα να παίρνετε μια σακούλα μαζί σας και ό,τι σκουπίδι δείτε, παρακαλώ μαζέψτε το.

 

 http://vimeo.com/25563376

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 98% (5 Votes)

Powered by Bullraider.com
Up