Σάββατο, 26 05 2018

Μεταδοτικότητα της αγάπης για τον συνάνθρωπο: 6η συλλογή τροφίμων για πενταμελή οικογένεια

 

 

 

Η Κυρία Ειρήνη και τα 5 παιδακια της έχουν ανάγκη από τα βασικά για να επιβιώσουν. Η μητέρα ανεργη μόνη της προσπαθει να μεγαλωσει τα 5 παιδακια της (4 - 22 ηλικία).
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε όλα τα τρόφιμα, από ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, σάλτσες, κρέας, και ότι άλλο μπορείτε να προσφέρετε.

Μαζεύουμε και σχολικά είδη για την μικρή Θεοδώρα (13 ετών) όπου ξεκίνησε το σχολείο χωρίς τα απαραίτητα και δεν ξεχωρίζουμε κανένα παιδάκι. Τετράδια, μολύβια και όλα τα σχολικά είδη είναι δεκτά για το μικρο κοριτσάκι!
Απο τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωμβρίου μαζεύουμε όσα μπορούμε για την οικογένεια αυτή.

Όσοι θέλετε να προσφέρετε μπορείτε να το γράψετε εδώ  έτσι ώστε να παραλάβουμε τις προσφορές και να τις παραδώσουμε εμεις ως ομαδα στο σπίτι της οικογένειας.

Add a comment (0)

Μεταδοτικότητα της αγάπης για την τέχνη: 1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

 

 

 

 

Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους!

Το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ, σε συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες από διαφορετικούς κλάδους, σας καλούν να γνωρίσετε το νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στον ευρύτερο χώρο των Εφαρμοσμένων Τεχνών. Τρεις μέρες αφιερωμένες στο σκίτσο, το σχέδιο και τις πολλαπλές εφαρμογές τους, θα λάβουν χώρα στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Θήρας, όπου στεγάζεται το Κέντρο, απο τις 23-25 Σεπτεμβρίου σε εναλλαγή με το Impact Hub Athens, στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της δράσης, θα παρουσιαστούν κορυφαίοι δημιουργοί του ευρύτερου χώρου (Σκίτσο, Κόμικς, Γελοιογραφία, Καρικατούρα, Animation, Εικονογράφηση, Γραφιστική, Γκράφιτι, Τατουάζ, Video games, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Concept Art, Βιομηχανικό Σχέδιο, Virtual Reality κ.ά.) οι οποίοι θα μιλήσουν για τη δουλεία τους και τις εμπειρίες τους και θα πραγματοποιήσουν ανοιχτά Workshops και Masterclasses, παρουσιάσεις και εκθέσεις.

Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών αποτελεί το χώρο όπου οι σημερινοί και οι αυριανοί δημιουργοί θα ενώσουν το παρόν και το μέλλον του σχεδίου, του σκίτσου και της εικόνας. Καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες εσάς, να τους γνωρίσετε από κοντά και να δουλέψετε μαζί τους!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.appliedartsfestival.com

Είσοδος ελεύθερη

Add a comment (0)

Μεταδοτικότητα της αγάπης για την δημιουργικότητα: Antiparos International Photo Festival 2016

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

 

Η Αντίπαρος είναι πιθανώς το μικρότερο από τα πιο δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, και κάθε χρόνο, αρχής γενομένης το 2013, φιλοξενεί το αναμφισβήτητα μικρότερο διεθνές Φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο.

 

Το Φεστιβάλ είναι το πνευματικό τέκνο τριών ανθρώπων. Της Μαίρης Χατζάκη, η οποία διευθύνει την τοπική γκαλερί τέχνης «ΑΝΤΙ», του Γιάννη Μπαγούρδα, μηχανικού και ερασιτέχνη φωτογράφου, και του David Frazer Wray, πολυετή επισκέπτη του νησιού.

 

«Θέλαμε να προσφέρουμε κάτι πίσω στο νησί» λέει ο David. «Λαμβάνοντας υπόψη τα αμοιβαία καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα μας, ένα φεστιβάλ φωτογραφίας φάνηκε η προφανής επιλογή. Εγώ διαχειρίζομαι την σελίδα Antiparos Photo Gallery στο Facebook, η οποία έχει σχεδόν 4.000 μέλη – περίπου τέσσερις φορές τον πληθυσμό της Αντιπάρου! Μέσω του φεστιβάλ θα μπορέσουν όλοι να δουν πόσο ενδιαφέρον είναι το νησί αλλά και η τέχνη της φωτογραφίας».

Ξεκινήσαμε σε πολύ μικρή κλίμακα το 2013, με εκθεσιακό χώρο τη γκαλερί «ΑΝΤΙ» και ένα άδειο διαμέρισμα που μας παραχώρησε ένας καλός φίλος.

 

Εκθέσαμε έργα τοπικών και άλλων ελλήνων φωτογράφων αλλά και μερικών εξαιρετικών φωτογράφων από άλλες χώρες.

Εκπλαγήκανε με την θετική ανταπόκριση – όχι μόνο από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, αλλά κι από τους κατοίκους του νησιού».

Το 2014 αποφασίσαμε στο να μεγαλώσουμε.

Πήραμε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε το Ενετικό κάστρο του 15ου αιώνα, στο κέντρο της Αντιπάρου και, για πρώτη φορά έτσι παρουσιάσαμε φωτογραφικά έργα σε εξωτερικούς χώρους, πάνω στα αρχαία τείχη. Αυτό έφερε μερικά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα, το κάστρο, παραμελημένο χρόνια, έπρεπε να καθαριστεί, να βαφτεί και να φωτιστεί. Και καθώς δεν κλειδώνεται στο τέλος κάθε βραδιάς, όλες οι φωτογραφίες αποθηκεύονταν και αναρτιόνταν εκ νέου το επόμενο βράδυ – για 10 ημέρες!

Αντιμετωπίσαμε επίσης θυελλώδεις ανέμους, έτσι έπρεπε να δεθούν οι φωτογραφίες στους τοίχους με πετονιά!

Αλλά είχαμε μεγαλύτερη διεθνή συμμετοχή και αναγνώριση. Οι φωτογράφοι μας ήταν ως επί το πλείστον επαγγελματίες ή πολύ γνωστοί ερασιτέχνες. Επιπλέον ο διάσημος φωτογράφος του πρακτορείου Magnum Gueorgui Pinkhassov έδωσε ένα workshop. Αλλά πάλι πιο σημαντική ήταν η αντίδραση των ντόπιων!

Όχι μόνο είχαμε εμφανώς ένα σοβαρό Φεστιβάλ αλλά ξαναδώσαμε ζωή στο Κάστρο! Άνθρωποι που ουσιαστικά έχουν ζήσει δίπλα σε αυτό για χρόνια το θαύμασαν σε όλο του το μεγαλείο.

 

Ωστόσο, το 2015 το ταμείο μας άρχισε να στερεύει. Είχαμε ήδη σταθεί τυχεροί μέχρι τότε, αλλά τελικά η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να μας επηρεάζει. Ξεκινήσαμε μια καμπάνια crowdfunding αλλά δεν συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα για την κάλυψη των εξόδων μας.

Είχαμε χρηματικές συνεισφορές από Αυστρία, Ελβετία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ, αλλά δεν συγκεντρώσαμε ποτέ αρκετά χρήματα, ακόμα κι αν τελικά καταφέραμε να δώσουμε τη συνήθη δωρεά μας στο τοπικό σχολείο.

Αλλά δεν μπορούσαμε να το εγκαταλείψουμε! Φέτος, υποβάλαμε αίτηση ώστε το φεστιβάλ μας να καταχωρηθεί επίσημα ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αυτό που πραγματικά ήμασταν πάντα. Έτσι θα μπορούμε να υποβάλουμε αιτήσεις για χρηματοδότηση από ΕΕ, για παράδειγμα. Πιθανώς να είχαμε ολοκληρώσει την διαδικασία αν δεν μεσολαβούσε η απεργία του Δικηγορικού Συλλόγου.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε πιθανώς περισσότερο ενδιαφέρον από φωτογράφους από ποτέ άλλοτε. Πάντοτε δίνουμε βάση στην ενθάρρυνση νέων ταλέντων και υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο εκεί έξω! Μέχρι στιγμής φέτος έχουμε συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία, και οι υποβολές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, τόσοι φωτογράφοι που θέλουν να λάβουν μέρος, και τόσο λίγα χρήματα.

Τι κάνει λοιπόν το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αντιπάρου τόσο μοναδικό? Πρώτα απ' όλα, το νησί το ίδιο και οι άνθρωποι του! Δεύτερον, όσο γνωρίζουμε, είμαστε το μόνο διεθνές Φεστιβάλ φωτογραφίας που εκθέτει σε ανοιχτό χώρο, και μάλιστα σε ένα κάστρο. Αλλά πάνω από όλα, είναι η αγάπη. Η αγάπη που μοιραζόμαστε για το νησί, και η αγάπη που έχουμε ο ένας για τον άλλον.

 

Σας περιμένουμε στο φετινό φεστιβάλ στο όμορφο νησί της Αντιπάρου στις 2-11 Ιουλίου με φωτογραφίες από όλο τον κόσμο!

Add a comment (0)

Μεταδοτικότητα της αγάπης για τον συνάνθρωπο: 44η βόλτα να προσφέρουμε φαγητό στο συνΑθηνά

 

 

 

Την Κυριακή 22/05/2016 στις 19:00 θα συναντηθούμε στην στέγη του συνΑθηνά (απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά) να συσκευάσουμε και να προσφέρουμε φαγητό στους ανθρώπους που μένουν στους δρόμους του κέντρου, αλλά και σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε 2 ξενώνες.
Για την βόλτα αυτή θα ετοιμάσουμε 200 σακούλες με πλήρες γεύμα (φαγητό, νερό, γλυκό, φρούτο, ψωμί). Επίσης θα προσφέρουμε ζεστό ρόφημα (τσάι και σοκολάτα). Κάποια μέλη θα κάνουν την καθορισμένη βόλτα μας προσφέροντας τα παραπάνω ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην αίθουσα του συνΑθηνά να υποδεχτούν εκεί ανθρώπους, να τους προσφέρουν ρόφημα αλλά και να συζητήσουν μαζί τους για οτιδήποτε τους απασχολεί!
Τηλέφωνα επικοινωνίας :6947-0299797 Πλούτωνας
, 6974-876424 Μαρία , 6974100784 Κώστας


Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Add a comment (0)

Μεταδοτικότητα της αγάπης για την φιλία: 3ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΦΙΛΙΑΣ

 

 

 

 

Με κάθε βήμα αλλάζεις μια ζωή!!!!
Σας προσκαλούμε στον Περίπατο Φιλίας, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα!!
Περπατάμε για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/και άλλων αναπτυξιακών δυσκολιών, για την φιλία, τον εθελοντισμό, την αποδοχή της διαφορετικότητας!!! Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους!

 

Εκδήλωση facebook

Add a comment (0)

Μεταδοτικότητα της αγάπης για τον συνάνθρωπο: Πασχαλινό Μπαζάρ ενίσχυσης του ΜΚΙΕ

 

 

 

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το Πασχαλινό bazaar στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης), όπως συνηθίζουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα.

 

Αυτή η δράση των «Φίλων του Μ.Κ.Ι.Ε.» είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο bazaar: είναι μια πολύπλευρη εορταστική προσπάθεια, που σκοπεύει να φέρει πιο κοντά εθελοντές και φίλους του Ιατρείου, να δώσει στιγμές χαράς σε όσους συμμετάσχουν, αλλά και να ενισχύσει το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Όμως οι «Φίλοι» επιδιώκουν και κάτι ακόμα: να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη με την ισότιμη και έμπρακτη συμμετοχή ασθενών του ΜΚΙΕ στην οργάνωση και λειτουργία του bazaar, γιατί ο αγώνας για τη Δημόσια Υγεία είναι κοινός και μας ενώνει όλους.

 

Είναι σε όλους γνωστό ότι το Ιατρείο μας δε δέχεται χρηματικές δωρεές. Εμείς λοιπόν, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», μια ομάδα εθελοντών και υποστηρικτών του, αποβλέπουμε στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΜΚΙΕ με τα έσοδα του bazaar, που δε θα μπορούσαν αλλιώς να αντιμετωπιστούν. Παράλληλα, επιδιώκουμε με την έκκληση που κάνουμε, να καλύψουμε μέρος των τεράστιων αναγκών σε παιδικά γάλατα, παιδικές τροφές και πάνες.

 

Την Κυριακή 10 Απριλίου, από τις 10.00 μέχρι τις 18.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, οι «Φίλοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού», διοργανώνουν το Πασχαλινό τους bazaar, όπου θα διαθέσουν λαμπάδες, γλυκίσματα και λιχουδιές, καθώς και πλήθος από χειροποίητα (κυρίως) είδη, φτιαγμένα με μεράκι από εθελοντές και φίλους του ΜΚΙΕ. Οι επισκέπτες του bazaar θα βρουν ακόμα βιβλία, δώρα και πολλά μικροαντικείμενα, πραγματικές ευκαιρίες. Κι ακόμα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα διάλειμμα για να πιουν ένα καφέ στο κυλικείο και να δοκιμάσουν τους σπιτικούς μεζέδες, που έφτιαξαν και προσφέρουν εθελοντές και φίλοι του ΜΚΙΕ.

Από τη γιορτή μας δε θα μπορούσε να λείπει η Πασχαλινή Παιδική Γιορτή, που όπως κάθε φορά ετοιμάζουν με αγάπη έμπειροι Παιδαγωγοί, «Φίλοι του ΜΚΙΕ». Σε διπλανή αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου τα παιδιά θα παίξουν και θα ζωγραφίσουν, θα κάνουν διάφορες κατασκευές με την επίβλεψη ειδικευμένων Παιδαγωγών στα διάφορα εργαστήρια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και θα «ξεδώσουν» με παιχνίδια και παράσταση Καραγκιόζη αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Εννοείται ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι, όπως πάντα, δωρεάν και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν μαζί τους, εκτός από την καλή τους διάθεση, γάλατα, παιδικές τροφές αλλά και πάνες, που θα καλύψουν τις ανάγκες των 350 παιδιών-ασθενών του Ιατρείου μας. Είναι κι αυτό μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης!

Add a comment (0)

 

Σκεφτήκαμε να προσφέρουμε ένα πασχαλινό γεύμα στους άστεγους της Αθήνας. Στόχος μας είναι να δώσουμε όσο μεγαλύτερη χαρά μπορούμε σε όσους ζουν στο δρόμο και δεν έχουν την πολυτέλεια να γιορτάσουν το πάσχα. Από το δικό μας πασχαλινό τραπέζι ας δώσουμε από κάτι για να βοηθήσουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους!

Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Απριλίου στο συνΑθηνά επί της οδού Αθηνάς ακριβώς απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά όπου θα φτιάξουμε το πασχαλινό τραπέζι και οι άστεγοι συνάνθρωποι μας θα μπορούν να έρθουν και να πάρουν φαγητό και ότι άλλο θέλουν.

Οι ανάγκες τις δράσεις μας είναι να καλύψουμε ένα πασχαλινό γεύμα.
- Μερίδες φαγητού (Ελεύθερος αριθμός ή φαγητό)
- Νεράκια
- Καφές ή τσάι
- Πασχαλινά κουλουράκια
- Πασχαλινά και μη γλυκά
- Πασχαλινά και μη τσουρέκια
- Αρτοσκευάσματα και ψωμί
- σπιτικές πίτες
- Αυγά βρασμένα
- Σαλάτες
- Κονσέρβες (πχ ντολμαδάκια)
- Ταραμοσαλάτα, τζατζίκι κτλ
- Αναψυκτικά
- χαρτοπετσέτες
- μαχαιροπίρουνα
- πλαστικά πιατάκια
- κεράκια για την ανάσταση
και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε για το πασχαλινό γεύμα!

Θα χρειαστούμε εθελοντές και για την οργάνωση του πασχαλινού γεύματος αλλά και πιθανόν ομάδα δρόμου στην περίπτωση που υπάρχει μεγάλος αριθμός τροφίμων και κάποιοι δεν μπορούν να έρθουν να φάνε.

Είναι πολύ σημαντικό να κοινοποιήσετε στον τοίχο σας, να προσκαλέσετε τους φίλους και γνωστούς σας ή να μιλήσετε για την δράση μας σε άλλους για να φτιάξουμε ένα πλούσιο "τραπέζι" με μεγάλο αριθμό πασχαλινών γευμάτων, μιλήστε ακόμα και σε άστεγους στον δρόμο σας για να έρθουν εκείνο το Σάββατο στο συνΑθηνά!


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942288166

Add a comment (0)

More Articles...

Σελίδα 1 από 30

 

Το Contagiousness 

σας καλωσορίζει!!!

Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε τα νέα μας σχετικά με

 

εκδηλώσεις & σημεία μεταδοτικότητας στην Ελλάδα,

Νομούς - πρωτοπόρους στην μεταδοτικότητα 

και πολλά άλλα...

 

 

 

 


 

 

ΕκδηλώσειςΚάντε κλικ και μάθετε περισσότερα!

 


  

Up